Kristian Kristiansen og Realdania

Kristian Kristiansen og Realdania


Kristian Kristiansen og Realdania: Jeg har længe ment, at det var nødvendigt at have et kritisk blik på Realdania. Jeg har skrevet en bog og en del artikler om Realdania. Deadline på DR2 inviterede mig, da BLOX åbnede.

Jeg har forsket og undervist i byggeri og byer i mange år. Jeg har været seniorforsker på Statens Byggeforskningsinstitut, sekretariatsleder for Byggeriets Udviklingsråd samt lektor og studieleder for DTU´s master-efteruddannelse for ledere i byggebranchen.

I dag er jeg pensionist, men bliver ved med at forske i og skrive om byggeri og byer. Og om Realdania.

Betydningen af det byggede miljø kan ikke overdrives. Byer og boliger er afgørende for trivsel og velfærd. Udfordringerne er store:
En omstiling til bæredygtighed er nødvendig; boliger bør være bedre og billigere; der skal passes på de fredede og bevaringsværdige bygninger; byer og bygninger skal være bedre for mennesker Realdanias milliarder kunne have gjort en stor forskel på alle disse områder.

Jeg er uddannet som dels magister i sociologi fra Københavns Universitet og dels cand.mag. i samfundsfag og geografi fra RUC.

Kristian Kristiansen, Frederiksberg, januar 2019